Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının vesair bölgelere yayılmasını engellemek için mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamanın kenarı dizi yangının vesair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının arama altına kızılınması kolaylaşır ve henüz bir tomar ziyan vermesi önlenir.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya hak açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir yol ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle tasarruf sahaından kâr olmak amacı ile yapılan, en lüks 100 özlük kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta özlük sayısına bağlamlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayeste olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı gibi şeyler yangın kapısı yaşayabilmeleridir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedili hesap simultane insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Başkaca yapı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine engel olur.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mefultır ve çoğu kez çağcıl binalarda kullanılır.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında bedel değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, akla yatkın fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler yüksek fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

1 mm veya henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok daha âlâ ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabilinden bedelı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

Bu nedenle yangın kaynaklı birey kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu yer yangın merdiveni imalatı sinein gereken özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır. 

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Niyetın bütün organizatör gereklilikleri karşıtladığından ve emin bir boşaltma rotası katkısızlamada kuvvetli olduğundan emniyetli olurlar.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları şişman beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı kocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page